Lider Haber

Önceliğimiz İnsan Ve İnsana Hizmet

Önceliğimiz İnsan Ve İnsana Hizmet
24 Ocak 2019 - 12:37

Şehrin dokunulmadık bölgesi bırakılmayan, ortaya koyulan hizmetler ile vatandaşların günlük yaşamlarını kolaylaştıran ve yaşam standartlarını yükselten projeleri birer birer hayata geçiren Fen İşleri Müdürlüğü’nün 2018 yılında hayata geçirdiği çalışmalar hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Halka hizmet Hakka hizmettir anlayışını şiar edinmiş bir belediye olarak, İnegöl’ü yaşanabilir modern bir kent olarak geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Önceliğimiz insan ve insana hizmet düsturuyla halkımızın taleplerini sürekli ön planda tutmaktayız. Tüm gayemiz ve amacımız İnegöl” şeklinde konuştu.

HİZMET AĞINI ŞEHRİN DÖRT BİR TARAFINA YAYIYOR
İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 2018 yılı içerisinde insan odaklı çalışma prensibiyle dur durak bilmeden hizmet atağını sürdürürken, merkez şantiyesinde konuşlanan yapım, yol, makine ikmal birimleriyle ve kırsal mahallelere ivedi bir şekilde müdahale etmek için oluşturulan doğu ve batı şantiyeleri ile hizmet ağını şehrin dört bir tarafına yayarak çalışmalarına devam ediyor.

“YAPILACAK DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR”
Gönülden bağlı olduğumuz bu şehrin her bir noktasında var olmaya çalıştıklarını belirten Başkan Taban, “Dur durak bilmeden çalışmaya devam ediyoruz. Bu mana da 7/24 çalışma prensibiyle hizmet ağını şehrin dört bir tarafına yayan Fen İşleri Müdürlüğümüz ortaya koyduğu çalışmalarıyla 2018 yılını verimli ve etkin bir şekilde geçirdi. Yapılacak daha çok işimiz var. İnşallah onları da hep birlikte yapacağız” şeklinde konuştu.

ÖNEMLİ PROJELER BİR BİR HAYATA GEÇİYOR
Nitelikli ve donanımlı personel ve ekipmanıyla İnegöl’ün her bir noktasında var olmaya çalışan Fen İşleri Müdürlüğünün 2018 yılı içerisinde bağlı olduğu birimleriyle önemli çalışmalara imza attığını belirten Taban; “İnegöl’e değer katacak projelerin bir bir hayata geçtiğini görmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. 2018 yılı içerisinde açılışını gerçekleştirdiğimiz belediye eski başkanlarımızdan Mehmet Çıracı’nın adının yaşatıldığı Katlı Otopark ile vatandaşlarımızın sıkıntı çekmeden araçlarını park edebildikleri bir yer oluştururken, Alibeyköy mahallemizde İlçemizin ilk kadın milletvekili olan Şekibe İnsel Hanımefendinin isminin yaşatıldığı ve doğanın tüm güzelliklerini gelen ziyaretçilerine sunan Doğal Yaşam Çiftliğini hizmete açmanın mutluluğunu yaşadık. Ayrıca Akhisar mahallemiz başta olmak üzere Huzur ve Baykoca Mahallerimizde yaşayan vatandaşlarımızın alışverişlerini rahatça yapabilmelerine imkan sağlayan Kapalı Semt Pazaryerimiz, Doğa tutkunlarının ve alternatif sporların çekim merkezi olan Doğa Sporları ve Turizm Merkezi(DOSTUM)’un gücüne güç katan ve adrenalin tutkunlarına yeni bir pencere açan Bungalov evlerimiz ile Beşikten mezara belediyeciliğin en güzel örneğini teşkil eden Akhisar Taziye evini de vatandaşlarımızın hizmetine açmanın sevincini yaşıyoruz. Bunun yanında Hamzabey Mahallesi futbol sahasına soyunma odası ile Karagölet, Kozluca, Kocakonak, Olukman, Soğukdere ve Şipali Mahallerinde bulunan mahalle konaklarının bakım onarım çalışmasını tamamlarken, yapım çalışmaları biten Can dostlarımıza sıcacık bir yuva olacak Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezimizin açılışı için de gün sayıyoruz” ifadelerini kullandı.

4000 TON ASFALT KAPLAMA
İnegöl’ün her bir noktasında belediye ekiplerinin var olmaya çalıştıklarını, vatandaşların sorunlarına çözüm odaklı yaklaşarak çözmeye çalıştıklarını dile getiren Taban; “Bu anlayışla 2018 yılı içerisinde Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz şehrin dört bir tarafında vatandaşlarımızın mutluluğu için ellerinden gelen her türlü gayreti gösterdiler. Bu manada muhtelif mahallelerimizde 4000 ton asfalt kaplama çalışması yapılırken, iklim şartları yüzünden bozulan yollarda toplamda 15 bin ton asfalt yama çalışması yapıldı. Ayrıca ilçemizin muhtelif mahallelerine (Cumhuriyet, Fatih, Ertuğrulgazi, Süleymaniye, Yeni Mahalle, Yeniceköy ve Yunus emre ) toplamda 17 km sathi kaplama çalışması yapıldı” dedi.

HAMYOL ÇALIŞMALARI
Şehrin önünü açacak çalışmaları bir bir hayata geçirmekten dolayı mutluyuz diyen Taban; “Fen İşleri Müdürlüğümüz bu manada üstüne düşen görevleri layıkıyla yapmaya çalışmaktadır. Bu noktada özellikle ham yolları çalışmaları bizlerin önem verdiği konulardan. 2018 yılı içerisinde ilçemizin muhtelif mahallelerine 150.000 ton dolgu malzemesi serilerek toplam 13.000 metre ham yol çalışması ile kırsal mahallelerimize 5.000 metre yeni arazi yolları yapılarak çalışmalar tamamlanmıştır.”

39662 METREKARE PARKE TAŞI
2018 yılı içerisinde şehrin muhtelif noktalarında tretuvar çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Taban; “Üst yapı çalışmalarımız kapsamında şehrin muhtelif yerlerine 14.411 metre bordür taşı çalışması, yol kaplama çalışmaları ile beraber ilçe geneline 39.662 metrekare tretuvar tamiri ve tretuvar uygulama çalışması yapıldı” dedi.
620 ARAÇLIK MAHALLE OTOPARKI
Araç sirkülasyonuna bir nebzede olsa çözüm olacağını düşündüğümüz mahalle otoparklarının 2018 yılı içerisinde bir bir hizmete girdiğini ifade eden Taban; “Park ve Bahçeler Müdürlüğünün ana gündeminde olan mahalle otoparkları projesine Fen İşleri Müdürlüğümüzde çalışmalarıyla destek vermektedir. Bu noktada Akhisar Mahallesinde Masal Köyü Parkına, Kapalı Semt Pazarı etrafına, Halhalca Yolunda bulunan Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezine, Cerrah Mahallesinde Numan Kartal Caddesine, Cuma Mahallesinde Akıncı Sokağa ve Sarıgül Çıkmazına, Ertuğrulgazi Mahallesi Kozluca Yoluna, Hamidiye Mahallesinde Mehteran önüne ve Şenlik Sokağa, Kemalpaşa Mahallesinde Batuhan Sokak ve Leylak Sokağa, Mahmudiye Mahallesinde İpekyolu Sokağa, Orhaniye Mahallesinde Hacı Muharrem Sokağa, Süleymaniye Mahallesinde Saygın, Huzur, Seçkin, Kadife Sokak ile İstiklal Caddesine ve Yeniceköy Mahallesinde Gölet çevresi olmak üzere toplamda 620 araçlık otopark kazandırıldı.”

“KIRSALDA DA VARIZ”
Kırsal mahallelerde önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini belirten Başkan Taban; “Merkezde yapılan hizmetlerin aynısını kırsal mahallerimize de götürmenin gayreti içerisindeyiz. Halkımızın hizmetkarı olarak her alanda gereken ihtiyaç ne ise halkımızı hizmetle buluşturmanın gayretini gösteriyoruz. Kırsal mahallelerimizde 2018 yılı içerisinde Fen İşleri Müdürlüğümüzün hayata geçirdiği çalışmaları sıralarsak; Akbaşlar, Akıncılar, Bilal, Gülbahçe, Gündüzlü, İhsaniye, Kıran, Kozluca, Mezit, Ortaköy, Sarıpınar ve Yeniköy Mahallelerinde bulunan Futbol sahalarının zemin tesvileri ve etrafına saha kenarı çit uygulaması yapıldı. Bunun yanında Hayriye Mahallesinde bulunan köprünün yenileme çalışması, Bilal Mahallesinde bulunan Futbol Sahası bakım onarım çalışması, Sungurpaşa Mahallesine bitki kurutma alanı, Cemiyet Mahallesine koyun yıkana alanı ile Konurlar Mahallesine istinat duvarı yapıldı. Ayrıca muhtelif kırsal mahallelerde cami, okul bakım onarım ve boya işleri, mahalle konaklarında sundurma işleri, mahalle Konaklarında tadilat bakım onarım ve boya işleri de yaptık. Kırsala olan bu desteklerimiz artarak devam edecek” şeklinde konuştu.

YIKIM FAALİYETLERİ
“Mail-i İnhidam Yıkımları, Kamulaştırma Yıkımları ve Kaçak Yapı Yıkımları kapsamında 7 kamulaştırma, 34 Mail-i İnhidam ve 4 kaçak yapı yıkımı gerçekleşerek kentin yeni bir görünüme kavuşması için adımlar da atıldı.”
KAR İLE MÜCADELE
Geniş bir yelpazede çalışmalarını sürdüren Fen İşleri Müdürlüğümüz 2018 yılının son günlerinde kendini iyiden iyiye hissettiren ve 2019 yılının Ocak ayında da devam eden kar ile mücadelede 7/24 vatandaşlarımızın yanında olmaya da çalıştığını söyleyen Taban; “18 kamyon, 8 kazıcı yükleyici, (kazıcı yükleyicilerden 5 tanesine sensorlu kar küreme bıçağı takılmıştır) 2 yükleyici, 2 greyder, 2 tuzlama, 5 ekip aracı olmak üzere toplam 37 iş makinesi ve personelimizle 116 mahallemizde karla mücadeleye hazır” açıklamasında bulundu.

ŞEHRİN HER YERİNDE HİZMETE DEVAM
Tüm bunların yanında Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı Makine İkmal Birimi bünyesindeki Metal Atölyesi, Elektrik ile Boyahane ve Tabela Atölyesinin farklı alanlarda hayata geçirdiği çalışmaları da sıralayan Taban; “İlçemizde bulunan eğitim kurumlarının; voleybol direkleri, futbol ve hentbol kaleleri imalat – bakım ve montajları, İlçemiz genelinde bulunan muhtarlık binalarının çatı ve sundurmaları, otobüs durakları, duba ve hız kesicilerin bakım onarım çalışmaları, kırsal mahallerimize “Pergole” imalat ve montajı, kırsal Mahalle Konaklarının tadilat, bakım onarım ve boya işleri, ilçemiz genelinde bulunan bisiklet park yerleri köprü, korkuluk bakım onarım ve ankraj çalışmaları, şehir içi muhtelif yerlere bisiklet park yeri imalat ve montajı ve bakım onarımı, Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezine teras sundurma montajı, Kozluca Alt Geçidine bakım onarım çalışması, Akhisar Kapalı Semt Pazarına giriş kapısı montajı, İnegöl İlçe Stadında bulunan tribün merdiveni montajı, İnegöl Kapalı Spor Salonunda bulunan oturakların bakım onarım çalışması, Hastane Mezarlığı içinde bulunan Şehitliğimizdeki mezarlıklara bayrak direkleri asımı, İlçemiz genelinde bulunan spor sahaları çevre panellerinin montajları ve ilçe stadının muhtelif yerlerine bakım onarım çalışmaları, Kozluca Alt Geçidi aydınlatma çalışması, Süleymaniye Alt Geçidi aydınlatma çalışması, Yunusemre Spor Kompleksinin bahçe aydınlatma çalışması, İlçemizde bulunan Çocuk oyun alanları, semt sahaları, futbol sahaları vb. alanların aydınlatma çalışmaları ile İlçemizin muhtelif mahallerinde bulunan meydan, futbol sahaları, semt pazarları, altgeçitler, OG hat bakım onarımları, sinyalizasyon bakım ve tamirleri ile trafo, direk, deplase, pano bakım onarım çalışmaları yapıldı. Ayrıca İlçemizin muhtelif yerlerindeki hizmet binaları, köprü, korkuluk, trafik yön tabelaları, muhtelif bilgilendirme tabelaları park, bank vb. alanlar, İlçemizin ana arterlerinde bulunan bordür, araç yolu, yaya yolu ve araç park yerlerinde saha çizgi boyama çalışmaları, İlçemizde bulunan pazar yerlerinin zemin çizgi ve boya yapım çalışmaları ile İlçemizde bulunan eğitim kurumları ve spor tesislerinin içi ve dış saha alanlarının boyama çalışmaları da yapıldı” dedi.

Taban son olarak; “Şehrin dokunulmadık bölgesi bırakılmayan, ortaya koyulan hizmetler ile vatandaşların günlük yaşamlarını kolaylaştıran ve yaşam standartlarını yükselten bir hizmet anlayışı ile hareket ederek ekip ruhunu en iyi şekilde yansıtan çalışmalara imza atmaya devam edeceğimizi buradan özellikle belirtir, hepinizi en içten kalbi duygularımla selamlarım” şeklinde konuştu.

LİDER HABER.... HABERİN LİDERİ...

porno sex brazzers porno hd porno porn porno seyret hack forum

betmarino aresbet betnano asyabahis mroyun bahigo mobilbahis bets10 imajbet betper