Lider Haber

SIRTIMIZDAKİ HANÇER!

SIRTIMIZDAKİ HANÇER!
Mert Adaş( mertadas@liderhaber.com )
23 Ekim 2019 - 20:06

SIRTIMIZDAKİ HANÇER!(Eğer yazıyı beğendiyseniz lütfen paylaşın, rica ediyorum)

Donald Trump’ın damadı “Jared Kushner” Jacob Rothschild’ın ABD’de seçtiği Orta Doğu Bölge Valisi. 2017’de ABD Başkanı’na danışman olarak atandı. Trump’ın her açıklamasında stratejik ve plan olarak onun eli olduğu söyleniyor. Bu kişi aynı zamanda New York’un ünlü gökdelenlerinden 666 Fifth Avenue’nun sahibi. O gökdelende Ülker ve Çalık grubunun yüzlerce ofisi olduğu biliniyor. Damat Berat Albayrak ABD’ye ziyarete gittiğinde kendisiyle saatlerce görüştüğü ABD basınında yer almıştı.

Bay Kushner daha 25 yaşındayken “New York Observer” adlı gazeteyi satın almıştı. O gazetenin bir ortağı daha var. New York’ta mülk zengini olan Astor Ailesi. Rothcshild’in kara para aklamadaki ve elmas işlerindeki en büyük ortaklarından biri.

Trump’ın eski avukatı Michael Cohen’in ofisinde yapılan aramalarda ele geçirilen ses kayıtlarında 2016 yılında Trump Tower’da Rus yetkililer ile Trump’ın damadı Kushner, oğlu Donald Trump Jr ve seçim kampanyası yöneticilerinden Paul Manafort arasındaki görüşmeler ispatlanmıştı. Hani size İsrael-Rusya aynı tarafta sakın bu iki gücü birbirinden ayırmayın demiştim.

İsrael-Rusya-İngiltere & ABD(Pentagon)-AB(Almanya-Fransa) Suriye’de dengeleri bu iki güç üstünden dizayn oluyor.
Trump’ı başa getirenler Almanya-ABD ittifakını bitirip İsrail’le birlikte İran’ı bölmenin peşinde. İngiltere’deki Brexit süreci ve Trump’ın İngiltere ve ABD ittifakını tekrardan sağlamak istemesi bu yüzden. Bu savaşta Vatikan’ın(AB) ikna edilmesi demek İran’ın ve Türkiye’nin parçalatılmasında öncü rol oynayacak! Her zaman şunu söylerim; Küresel güçler anlaşmadan Türkiye’de iktidar değişemez!

“ABD-Avrupa İran konusunda anlaşmadan Ali Babacan TBMM’de en fazla çaycılık yapar!…”

Kushner, ABD’nin son yıllardaki en yakın müttefiklerinden Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile de “özel bir ilişkiye” sahip. Aralarında 11 prens, 4 bakan ve onlarca patronun bulunduğu isimleri “yolsuzluk” suçlaması ile tutuklayan Prens Selman’ın, tutuklamaları ABD’den aldığı destekle gerçekleştirdiği, Kushner ile gece 4’e kadar süren toplantılar yaptığı öne sürülmüştü…

Orta Doğu’da Irak ve Lüban, Mısır’ın karıştırılmasında da Kushner’ın büyük parmağı var. Dönemin Churchil’i gibi hareket ediyor….

Ve Kushner’ın çizdiği bir plan daha var. Suudi Arabistan’da ve İran’da rejimin değiştirilmesi, seküler bir toplumun oluşturulmasıdır. Bunu yaparken de bu ülkeleri en az iki parçaya bölmek istiyorlar. Bu planlar hayata geçmeden önce Lübnan’da Hizbullah’ın Suriye’de Esad’ın tasfiye edilmesi şart. Esad’a verilen destek geçici.

Dikkatle okuyun…

Vakti geldiğinde Katar, Irak, İran ve Suriye petrolünün Türkiye üstünden geçmesi gerektiğini ve Avrupa’nın ve Pentagon ekibinin Akdeniz’e uzatmak istediği kürt koridoru projesine Kushner ve ekibi karşı çıkmıştı! Bu plan İsrail’e büyük zarar veriyordu. TÜRKİYE Fırat Kalkan’ı harekatına başladığı zaman ilk destek İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan gelmişti. Küresel Sermaye arasındaki kavgayı iyi kullanan Türk Devlet’i bir anda denge oyuncusu olmuştu. Rusya ve İsrail TSK’nın operasyonlarına destek veriyor, Suriye’nin prosedür olan açıklamalarına kulak asmıyordu.

İsrail, petrolü ve doğalgazı Türkiye üstünden Avrupa’ya taşımak istiyor! İsrail ve İngiltere’nin bir zamandan sonra güçlü olduğu Katar’da aynı fikirde. Ama 2011 yılı öncesinde Katar, Suud- Avrupa(Almanya) “Pentagon” desteğiyle Esad’ı indirmek istiyordu, sebebiyse Katar Doğalgazı’nın Türkiye üstünden Avrupa’ya ulaşması ve Rusya’nın ve İsrail’in oyun dışına itilmesiydi. Putin devreye girdi, oyunu bozdu. Türkiye bu yüzden Esad’ı indirmek istedi, oyun içine itildi bu plana inanmış gibi yaptı veya inandı muhalifler desteklendi fakat bu plan başka güç tarafından sekteye uğratıldı. Esad şunu iyi biliyordu eğer Katar Gazı’nın bölgeden geçmesine izin verseydi Mossad ve KGB kendisini yaşatmaz, İran’ı bile karşısına alırdı.

İsrail neden İran’ı istemiyor? Doğal gaz konusunda bölgede rakipsiz olmak istediği için! Vana kontrolünü elinde tutan bölgeyi yönetir. İsrail, Esad üstünden Katar’ı kontrol altına aldı, Özerk Kürt yönetimleri üstünden İran’a baskı kurmak istiyor hatta rejimi değiştirerek ülkeyi tamamen parçalara ayırmak gibi bir hedefi var. Suriye’de federatif kürt devleti istemeleri bu yüzden.

İsrail’in isteği asıl Kuzey Suriye’de değil, “Rakka-Deyrezor-Menbiç-Kobani” gibi petrol hattında kendi kontrolünde bir bölgesel güç! Burada hedef petrolü kontrol etmek değil, geçiş güzergahının kontrolünü ve güvenliğini üstlenmek ayrıca su kaynakları!

Trump’a verilen iki görev “KUDÜS’ÜN BAŞKENT YAPILMASI ve İRAN meselesi.” Planın sonunda AB’nin bile dağılması hedefleniyor. Burada kritik nokta Türkiye ne olacak?

Kushner ve ekibi Türkiye’ye büyük bir imparatorluk vat ediyor. Ülkenin anahtarını kendilerine teslim etmemiz koşuluyla. Bu anahtarın sahibi; sistemler, seçimler gelip geçse de TSK’dır. Vermezseniz zorla alırız diyorlar! Savaş çok yakın!

Rusya’da Aleksandr Dungin’e yakın bir gazeteci TSK, Rus jetini düşürdüğünde sosyal medyada şöyle bir mesaj paylaşmıştı.

“Rusya’nın, Kuzey Suriye’de ve Irak Kürdistan’ında ayağı yere sağlam bastığında neler yapacağını Türkiye toplumu anlamıyor, anladığında da çok geç olacak.”

ve….

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı: “Rusya-Türkiye anlaşması; Rusya, Şam, Kürtler arasındaki gizli temaslarla varılan mutabakatın ardından gerçekleşti. ”

Rusya Dışişleri’nden gelen başka açıklamaya göre Türkiye; Kobani ve Menbiç’te asker bulunduramayacak. Mutabakat buymuş.

Almanya’da açıklama: “Moskova ve Ankara arasındaki anlaşmadan çok memnunuz.”

Not: PYD ve YPG’yi es geçin, Rusya Devlet’i daha PKK’yı bile terör örgütü olarak tanımıyor.

3000 yıllık “Türk Devlet” aklı olsam PKK Devleti’ne karşı çıkmam! Yapacağım tek iş liderlerini suikastla öldürtür, gizli anlaşma masasına çeker onlara yönetici tayin ederdim. Rusya’nın çeçenlere yaptığı gibi.. Rusya duygusal düşünmedi, çeçen liderleri öldürttü en sonunda kendi adamını tayin ettirdi, onları resmi olarak tanıdı. Avrupa’ya karşı çekiç güç olarak çeçenleri kullanacak!

Not: Salih Müslüm’i suikasttan kurtaran MİT’ti fakat Salih Müslim tasfiye edildi!

“Belki de PKK Devlet’ine operasyon yapmamıza izin vererek KÜRT FEDERASYONU’nun yolunu açtılar!

ABD(Trump) niye operasyona izin verdi?

PYD, Avrupa’yla flört ediyor, İSRAEL’in planlarıyla bölgede uyuşmuyordu. Kuzey Suriye’de bağımsız bir devlet hayaline kapılmışlardı bunun için bölgedeki petrolü silah karşılığında ABD’ye akıtıyorlardı. Şerif Hüseyin’e büyük arap devletini yedirmeyenler kürtlere devlet mi kurdaracaklar? Hayal kurmasınlar! Büyük Kürdistan vadiyle bölgedeki kürtler taşeron olarak kullanılıyor, kontrol ediliyor. Hatırlarsanız ateşkesten sonra ABD Dışişleri Bakan’ı Pompeo direkt İsrail’e gitti. Planı kurdular!

ABD(Trump) aslında “KUSHNER” bir plan kurdu!

Hem Türkiye’yi hem Rusya’yı hem Avrupa’yı çok üzmeyecek(kaybetmeyecek) şekilde…….Hatta İngiltere-Rusya-İsrael’e aynı şekilde hizmet edecek bir plan!

“Türklere sınırlı operasyon için izin verilecek” böylelikle Erdoğan iç siyasetin ve kamuoyunun gazını alması için başarı olarak bunu iç siyasette kullanabilecek! Fakat yoldan çıkarsa bugünler için saklanan halk bankası dosyası ve “yaptırım tehditleriyle” müdahale edebilecekler. Türkiye ekonomisi zaten savunmasız, kötü durumda!

TSK’nın bölgeye girmesiyle çaresiz kalan PYD; ABD’nin de geri çekilmesiyle Suriye rejimiyle masaya oturmak zorunda ve İsrael’in isteklerini kabul etmek zorunda kalacak!

İlk aşamada YPG’nin siyasallaşması, Suriye rejimine katılmaları sağlanacak; ABD’nin İsrael’in onayıyla depolara yığdığı silahlar( 40.000 tır) Fedarasyon kurulurken masaya itilecek. Bir kısmı İran’a karşı kullanılması için vakti geldiğinde IRAK’a götürülecek!

Asıl plan şu: İDLİP operasyonuyla birlikte savaşın ikinci aşamasında cihatçılar silah bırakıp Irak’a yollanacak! İsrail son hamleyle bölgedeki şii unsurlarına karşı büyük bir operasyon gerçekleştirecek, IRAK VE İRAN’IN KARIŞMASIYLA İKİNCİ AŞAMADA Şİİ ÇETELER ülkelerine geri dönecek, Esad’ın ordusunun yarısını oluşturan iranlı çetelerin tasfiyesiyle Esad iyice zayıflayacak ve kürtlere otonom hakları vermek zorunda kalacaktır. (FEDERASYON) Suriye’de YPG güçleri rejimde de güçlenmiş olacak hatta ortak yapılacak! “PETROL ve Su kaynakları”

Sonuç: ESAD’a “İDLİP” karşılığında kürtlere özerklik…

Eğer Türkiye,, Rusya’nın teklifiyle İDLİP operasyonuyla bölgede güvenli bölge yaratabilseydiı “İdlip” en verimli tarım topraklarıdır, Ülkedeki mültecıler geri dönebilirdi. O yüzden bu bedeli göze almak zorundayız demiştim! ABD karşı çıktı, FIRAT’ın Doğusu’nda size alan açalım dediler, Damat Berat ve Kushner ABD’de pazarlık yaptılar teklifi kabul ettirdiler. Bu plana karşı çıkan Aksakallı ve Temel Paşalar kumpas var diyerek tasfiye edildiler. Sadece onlar değil, 20’ye yakın üst düzey komutan da İDLİP politikası yüzünden istifa etti.

Şu an kurulan güvenli bölgeye sadece İDLİP’ten kaçanlar gelir; 27 Milyar dolar para lazım, kimse oraya harcama yapamaz! Yani Türkiye daha mülteci kabul etmem, Avrupa’ya kapıları açarım dedi! Güvenli bölge işi hallolunca Suriye İdlip’e harekat yapacak! Şartlar oluştu….

2021’de İran ve Irak’ta oluk oluk kan akatacaklar. Türkiye’ye 5-6 milyon daha mülteci gelmesi ve Anadolu Coğrafyasındaki demografik yapının tamamen değişmesini planlıyorlar. O gün Musul ve Kerkük’ü alamazsak Türkiye’yi parçalayacaklar! Belki de devletimiz gücünü o günlere saklıyor; bugünlerde yapılan o planları sadece izliyor…

300 yıldır Ekonomik gücümüz oyun kurmak veya oyun bozmak için yeterli değil, bunun asıl sorumlusu israf içinde olan iktidarlarla, azgınlığa doğru yol almış milletimizdir! MENBİÇ VE KOBANİ alınsaydı tüm planları altüst olacaktı! Şimdi herkes sustu, istedikleri oldu…..

Bedelini göze alamadık, ekonomiyi dedikleri gibi imha ederlerdi; Elimizde ne Aselsan ne başka kurum kalırdı…!

Ali İhsan Hoca’nın dediği gibi “Bir ülkedeki en büyük şirketler bankalarsa o ülkede kayda değer hiçbir şey uretilmiyordur.” Ülke olarak değer yaratamadigimiz sürece bu devran devam eder gider. Yerli dizilerde ultra lüks hayatlar yaşayan insanları seyrederek ömür tüketiliyor. Tüketim manyaklığı resmen..2,5 saat dizi mi sürer bir ülkede…

Sasirabilirsiniz belki ama koskoca THY’nin piyasa değeri sadece 2.7 milyar $. Aselsan 3.2 milyar $, Koç Holding 7.8 milyar $. 10 Milyar Doları geçen bir tane şirket yok ülkede. Adamlar $’ı 10 lira yapsa Aselsan’ı 1 Milyar Dolar’a elinden alacaklar. Herkes kendine gelsin, dev aynasında görmesin. Daha çok çalışmamız lazım.

200 Milyar Dolar Kamu ihalesi yaptınız Cumhurbaşkanım! Hepsi batık halinde… Üretim yok! Bu devran bitti, böyle devam etmez….

17 senelik iktidarınızda en güçlü şirketler listesi yine aynı! Hatta bu şirket sahibi adamların kişisel servetleri katlanarak büyürken şirketleri küçülmüş. Sadece beyaz türkler değil, yeni yarattığınız zenginler de durum aynı! Sistemsel, yapısal kaynaklı sorun var ve değiştirmeye çalışmıyorsunuz ihale kanunlarıyla her hafta oynayarak her şeyi daha kötü hale getiriyorsunuz…

Eğitim, adalet, ekonomi ve tüm anayasa baştan dizayn edilmedikçe; vergi konusunda adalet sağlanmadıkça TÜRKİYE “SEVRİ” bile arar hale gelecektir.

Zihinsel devrim olmazsa İŞİMİZ ÇOK ZOR….

Not: O dönemin en iyi silahlarını yapan Sovyetler Birliği “BİR KURŞUNDA BATTI!” Hatırlatalım…

2020-2021 FİNAL DÖNEMİ, YA DEĞİŞİM YA YIKILIŞ!

**MERT ADAŞ**

LİDER HABER.... HABERİN LİDERİ...

porno sex brazzers porno hd porno porn porno seyret hack forum

betmarino aresbet betnano asyabahis mroyun bahigo mobilbahis bets10 imajbet betper