Lider Haber

Erdoğan’dan 14 Mayıs mesajı

Erdoğan’dan 14 Mayıs mesajı
25 Nisan 2023 - 21:04

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik İçin Hemen Şimdi Programı’nda konuşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle: Geleceğimizin teminatı değerli gençler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Gençler bizim kalbimiz de gençlerin sevgisiyle, muhabbetiyle bu kalp genç kalıyor. Her günüme 40 yıl önceki gençliğimin heyecanıyla başlama gücü veren Rabbime hamdediyorum. Biz 21 yıldır Türkiye’yi gençlerimizle birlikte gençlerimizin geleceği için hazırlıyoruz. Unutmayınız, cumhuriyetin ilk asrını geride bırakırken Türkiye Yüzyılı’nın sahipleri sizlersiniz. Durmak yok yola devam. Türkiye Yüzyılı’nı biz başlatıyoruz onu yükseltecek olan sizlersiniz. Bin yıldır bu vatan topraklarında bize kadar gelen bağımsızlık ve kalkınma bayrağını yeni emanetçileri sizlersiniz sizler. Biz bu bayrağı imanıyla, azmiyle, sabrıyla bu toprakları bizlere vatan yapan büyüklerimizden aldık. Şimdi de onu inşallah gençlerimiz sahiplenecek ve en zirveye çıkartacak. Gençler, bu öyle bir dava ki isminizi tarihe altın harflerle yazdıracaksınız ben sizlere inanıyorum. Şimdi buradan öyle bir ses verin ki Ankara’dan dalga dalga 81 vilayetimize oradan tüm dünyaya yayılsın. Hazır mısınız? Gençler, 14 Mayıs’ta ülkemizin 21 yıllık kazanımlarına sahip çıkıyor muyuz? Gençler, 14 Mayıs’ta Türkiye Yüzyılı’nın inşası için bismillah diyor muyuz? 14 Mayıs’ta Türkiye Yüzyılı için hemen şimdi diyor muyuz? Gençler, 14 Mayıs’ta sizlerin üzerinden yapılan sinsi hesapları bir kez daha bozuyor muyuz? İşte benim ülkemin gençliği, işte benim hayallerimin gençliği. Sizlerin gücü ve enerjisi bizimle olduğu müddetçe üstesinden gelemeyeceğimiz mücadele yok.  Ülkenin geleceğini sizlere teslim ederken gözümüz arkada kalmayacak.

Sevgili gençler sizler AK Parti döneminde doğmuş hayatı AK Parti ile tanımış bir nesilsiniz. Haklı olarak, eski Türkiye’yi görmediğiniz için bazı mukayeseleri yapmakta zorlanıyor olabilirsiniz. Bugün ülkemizde üretimden istihdama ölçek öyle büyümüştür ki verdiğimiz rakamlar, verdiğimiz örnekler yetersiz kalıyor. Burada 94 yılında doğanlar var mı? Bu demektir ki Cumhurbaşkanınız 94’te İstanbul’a belediye başkanı oldu. İstanbul’da o zaman ne vardı? İstanbul’umuzda çöp, çukur, çamur vardı. Suyu olmayan bir İstanbul vardı. İstanbul’un büyükşehir belediye başkanı CHP’liydi. Ümraniye Belediye Başkanı CHP’liydi. Ardından biz İstanbul’u aldık 94’te. O çöplüğün olduğu yeri spor tesisleriyle donattık. Ben şimdi inanıyorum ki İstanbul’daki gençler İstanbul’un bu halini bilmiyorlar. Öyleyse ne yapacağız onlara bunu anlatmamız lazım. Susuz İstanbul’u suya biz kavuşturduk. 120 km uzaklıktan İstanbul’a su getirdik. Çöpü biz kaldırdık. Doğal gaz yok gibiydi İstanbul’a bu kısa sürede doğal gaza biz kavuşturduk. Şimdi Bay Bay Kemal Karadeniz doğal gazını getirdik mi? Bedava olarak Karadeniz doğal gazını halkımıza veriyor muyuz? Şimdi ne diyorlar hayal. Siz neye hayal demediniz ki? Biz ne yaptıysak hayal dediniz.

GENÇLERLE BERABER GELİYORUZ

Bu seçimlerde bizim adaylarımızın içerisinde genç adayları göreyim. Gençler bu gördüğünüz ekip hep 30 yaşında altında. Bunların içinde şu anda liste başı olanlar var ilk 5’te olanlar var. Parlamentoyu ne diyordu CHP çoluk çocuğa mı teslim edeceksiniz. Bay Bay Kemal sen tarih bilmiyorsun. Bizim ecdadımız 19 yaşında bir çağı kapattı bir çağı açtı. Gençlerle beraber geliyoruz. Ülkemizde 10.5 milyon yeni konut inşa edilmesini sağlayarak vatandaşlarımızı güvenli, modern yuvalara kavuşturduk. Bu konutların 1,2 milyonunu TOKİ vasıtasıyla inşa ettik. 3,3 milyonunu kentsel dönüşüm projeleriyle hayata geçirdik. Kalan kısmı da özel sektör eliyle ülkemize kazandırıldı. Bugün de ev sahibi olmak isteyen gençlerimizi bu hayallerine kavuşturacak olan yine biziz. Sadece insanlarımızı ev sahibi yapmakla kalmadık şehirlerimizi modern bir görünüme kavuşturduk. Başlattığımız ilk evim ilk arsam kampanyalarıyla bedelinin yarısını karşıladığımız projelerle ülkemizde kendi evine sahip olma hayaline kavuşmamış kimseyi bırakmayacağız. Erbakan Hoca devrim otomobilini yapmıştı. Biz şimdi devrin otomobilini yaptık. Bay Bay Kemal ne dedi? Fabrikası nerede çık bir Gemlik’e gel fabrikasını gör. Şimdiden ciddi manada siparişler başladı. Togg gibi yerli ve milli otomobil markamızla bu gururu daha da öteye taşıyoruz. Ziraat Bankası bununla ilgili aynen ev sahibi olur gibi kredi temin etme imkanına kavuşacaksınız. Eski Türkiye’de dilediğiniz eğitim seviyelerine gidebilmek pek az gencimize nasip olan imkandı.360 bin yeni derslik yaptık, 750 bin yeni öğretmen atadık. Yükseköğrenim kurumu sayımızı 208’e çıkardık. Şimdi 208 üniversitemiz var. Üniversitesi olmayan ilimiz var mı? 81 vilayetin tamamında üniversitemiz var. Artık öğrencilerimizin rekabeti istedikleri üniversiteye girebilmek üzere kurulu. Eski Türkiye’de iş bulmak, istihdama katılmak öyle kolay değildi. İş gücü arzımızı 35 milyon kişiye çıktığı halde istihdamı 11.5 milyon kişi artırarak tarihimin en yüksek çalışan sayısına ulaştık. Sanayi bölgelerimiz, turizm tesislerimiz gece gündüz çalışıyor, üretiyor, kazanıyor. Gençler küresel krizlerin hiçbiri ülkemizin kalkınma atılımını yavaşlatamadığı gibi büyümemizi hızlandırıyoruz.

Şimdi bir yere geliyorum. Bazıları bizim sık sık savunma sanayi ürünlerimizi gündeme getirmemizden rahatsız oluyorlar. Bizim gururla saydığımız her savunma sanayi projemiz gençlerimizin geleceklerini inşa eden birer teknoloji lokomotifidir. Biz teknolojiye yaptığımız yatırımla gençlerimizi geleceğin mesleklerine hazırlıyoruz. Kendilerinin hayranlık duyduğu ülkelerinin nasıl geliştiğini bilmeyenler her yatırıma takoz olmaya her hizmeti değersiz hale getirmeye çalışıyor. Bunların derdi gençlerimize ufuk açmak değil gençlerimizin ufkunu kapatarak örmektir.

Göreve geldiğimizde kişi başına milli gelir 3 bin 600 dolardı. Şimdi 10 bin 650 doların üzerine çıktıysa bu nereden nereye geldiğimizi göstermesi bakımından çok önemli. Satın alma paritesine göre dünyada Türkiye 11.sıraya yükseldi. Biz bunlardan 3 bin 600 dolardan bir Türkiye teslim aldık. Bunlar kendi kendine olmadı. Yaptığımız yatırımlar, bunların hepsi dünya ile yarışta olan bir Türkiye’nin hikayesidir.

Bay Bay Kemal’in masası kaç kişiden oluşuyor. Önce 6’ydı sonra 7 oldu sonra 9 oldu. Bunun bir de görünmeyen ortakları var bunu da unutmayın. Peki bu ortaklar kimlerden oluşuyor? Bu ortaklar ne yazık ki Kandil’in parlamentodaki uzantılarından da oluşuyor. Bu ülke bir terör devleti değildir, olmayacaktır. Bay Bay Kemal, Selo’ya cezaevinden çıkma sözü veriyor. Yetmedi aynı şekilde evlat katili Apo’yu da çıkarma sözü veriyor. Ve her kürsüye çıkan hanımefedi de öyle ne diyorlar biz geliyoruz, hepsini dışarı salacağız. Bu ülke hukuk devleti değil mi? Hukuk devletinde ne zamandan beri cezaevleri kapıları böyle kırılıyor?

Bu ülke bu hainlere bırakılamaz. Gençler biz yapmak için varız bunlar yıkmak için var. Öyleyse çok çalışmamız lazım. Dün Gemlik’teydik. Dün Gemlik’te Togg ile miting alanına gittik. Miting alanına giderken halk bizi karanfillerle engelledi meydana öyle gittik. 65 bin kişinin olduğu bir tören yaptık. Orada enerji üretim fabrikasının tesisinin temellerini attık. Oradan Manisa’ya geçtik Manisa’da da bir o kadar 65 bin kişilik katıldığı bir miting yaptık.

Şu anda bütün vatandaşlar gümbür gümbür sandığa gidiyor. Türkiye Yüzyılı ile birlikte hak ettiğimiz yerlere tırmanacağız. İşte buradan tekrar ifade ediyorum, başaramayacaksınız. İstiklalimize, istikbalimize el uzatamayacağımız ülkemizi hedeflerinden uzaklaştıramayacaksınız. Milletimizin arasında fitne sokamayacaksınız. Bay Bay Kemal ben Aleviyim diyor. Biz senin Alevi olmandan rahatsız değiliz ki. Gençler biz Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkesiyle hep bir olacağız. Biz şu anda gençlerimizle bir ve beraber olduğumuz müddetçe bu ülkenin tek bir kazanımına el süremeyeceksiniz. Çünkü gençlik dünyayı bilen ecdadını tanıyan vatanına ve milletine kalpten bağlı bir gençliktir. Ben bu gençliğimizde iftihar ediyorum.

Bay Bay Kemal buradan LGBT’ci çıkmaz. Bu gençlik 14 Mayıs’ta Türkiye Yüzyılı’nı 9’lu koalisyona değil 7 düvele ilan edecek gençliktir. Bizim için her seçim süreci milletimize hem hesap hem söz verme vesilesidir. Söz veriyoruz çünkü ülkemiz için hayata geçirecek daha çok hayalimiz var.

Sadece eğtimden spordan gençliğimiz için tamamını saymaya kalksak günler yetmez. Her seçim döneminde asla tutmayacakları sözler söyler. Bunların hayatında yalandan başka sermaye yok. Bizim ilkemiz söylediğimiz her şeyi yapmak. Ağızdan çıkan her sözün gerisinde bir vizyon olmalıdır. Biz gençlerimizle irtibatımızı öyle mutfakta video çekerek otobüs kapısında raks ederek sağlamadık. Gençlerimizle muhabettimizi öncelikle onlara her alanda en güzel hizmetleri vererek yapıyoruz.

Seçilme yaşını 30’dan önce 25’e oradan 18 seçme ve seçilme yaşını biz indirdik. Bu CHP’nin gençlere güveni yok. Ne diyorlardı çoluk çocuğa mı bırakacaksınız? Şimdi diyor ben gençlere güveniyorum. Sen mutfakta çorba pişirebiliyorsan pişir. Alanda gençleri biz destekledik. Milletvekili listelerinde gençlere en çok yer veren parti biziz. Seçim beyannamemiz gençlerimizle ilgili hepsine iyi çalışılmış projelere yer verdik. Londra’ya gidiyorum ve Londra’dan 300 milyar dolar Türkiye’ye getireceğim diyor. Gençler inandınız mı? Adama sormazlar mı sen hangi sıfatla gidiyorsun da oradan sana 300 milyar doları verecekler. 5 keçiyi teslim edin kaybedip gelir. SSK’nın başındayken aman yarabbim Savaş Ay hayatta olsa da o videoyu yeniden yayınlasa. Neler çektirdi neler.

Karadeniz gazı 500 milyar dolar 1 trilyon dolar arasında rezerv edilen değeriyle ülkemizin son dönemdeki en büyük kazanımlarından biri olacak. Bu gazın gelirlerin bir kısmını Aile ve Gençlik Bankası kuracağız. Pek çok alanda gençlerimize ciddi destekler veriyoruz. Harç vardı biliyorsunuz bu harçları kim kaldırdı biz kaldırdık. Faizsiz kredi desteği sağlayarak genç girişimcilerimizin yanında yer alacak. Yüksek lisans ve doktora programları için yurt dışına gönderilen öğrenci sayısını yükselteceğiz.

LİDER HABER.... HABERİN LİDERİ...

porno sex brazzers porno hd porno porn porno seyret hack forum

betmarino aresbet betnano asyabahis mroyun bahigo mobilbahis bets10 imajbet betper